Ніч під ЦВК: дощ, сутички з Беркутом і очікування підмоги (ФОТО)

На майдані перед Центральною виборчою комісією у Києві, незважаючи на дощ, люди простояли всю ніч на знак протесту проти фальсифікації виборів.

О 23:30 виникла сутичка між бійцями спец підрозділу «Беркут» та учасниками мітингу через те, що опозиціонери намагалися поставити намет, повідомляє Gazeta.ua. Серед протестуючих були депутати В`ячеслав Кириленко, Андрій Кожем'якін, Роман Забзалюк, Олександр Чорноволенко.

О 1:00 до табору приїхали лідери опозиції Віталій Кличко, Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок. За пів години лідери опозиції роз'їхалися. Останнім пішов Арсеній Яценюк.

Близько 4:00 Більшість учасників мітингу ховалися в переході до метро Печерська. Люди сиділи на сходах, час від часу мінялися з тими, хто мокнув під стінами ЦВК.

"До нас завтра має приїхати допомога з різних міст. Я точно знаю що з Івано-Франківщини три автобуси їдуть. З Первомайська мають приїхати, Донецька", - розповіла одна з мітингувальниць.

"Ми будемо точно стояти до кінця, це злочинна влада. Я була спостерігачем в Івано-Франківську. Коли ми здавали з дільниці протоколи, за "регіоналів" проголосувало 50 чоловік з 3000 виборців, а в окружній комісії вже 150. Це несправедливо", — додала вона.

Несанкціонований мітинг під ЦВК розпочався в понеділок, 5 листопада, на знак протесту проти фальсифікацій виборів щонайменше на 13 округах. ЦВК в понеділок ввечері заявила, що не може встановити результати виборів по 5 округах з 13.

Фото: Gazeta.ua, Остров.

протест фальсифікації вибори-12 цвк

Знак гривні
Знак гривні