Колектив Національного художнього музею просить допомоги

Триває збір підписів на підтримку колективу Національного художнього музею України, який 17 жовтня оголосив акцію протесту.

Автори відповідної петиції закликають підтримати позицію колективу музею, висловлену у відкритій доповідній на ім’я Міністра культури Михайла Кулиняка:

«Зважаючи на кричущу некомпетентність та безпідставних звинувачень, неправдивість наданої інформації, привласнення багаторічних здобутків музею колектив Національного художнього музею України вимагає негайного звільнення п. Тетяни Міронової з посади в. о. директора НХМУ, не допущення її призначення директором НХМУ».

Автори документу наполягають на тому, що музей має очолити фахівець-музейник нового покоління, котрий знає музей ізсередини, маючи досвід роботи в НХМУ, котрий був і є частиною актуальних змін у музеї.

Ознайомитися із повним текстом петиції, а також підписати її можна тут.

Нагадаємо: у липні цього року через протиріччя з керівництвом Національного художнього музею звільнився заступник гендиректора музею з економічних питань Микола Скиба.

Міронова очолила НХМУ у квітні цього року після скандалу зі звільненням попереднього директора Анатолія Мельника. Мельник втратив посаду після того, як публічно заявив про зникнення у Кабінеті міністрів цінних полотен, взятих із експозиції музею.

мистецтво культура живопис абзац

Знак гривні
Знак гривні