Міжнародні журналістські організації засудили Україну

Міжнародна федерація журналістів та Європейська федерація журналістів засудили законопроект, який запроваджує в Україні кримінальну відповідальність за наклеп.

«Цей закон буде ще одним цвяхом у труну свободи слова України, сказав Джим Бомбела, президент Міжнародної федерації журналістів, - Ми закликаємо Українських парламентарів ще раз подумати і відмовитися від регрессивного кроку у минуле».

Партнер МФЖ Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) застерігає, що закон призведе до подальшої самоцензури, перешкоджатиме вільному поширенню інформації і призведе до зниження рівня демократії в країні.

НМПУ заявила також, що без незалежного суду, правлячі еліти будуть використовувати закон, аби залякати і посадити до в'язниці справжніх журналістів-розслідувачів можновладної корупції.

«Цей закон спрямований на та, щоб змусити замовкнути критиків і припинити корупційні розслідування, - сказав Арне Кьоніг, президент Європейської федерації журналістів, - Ми повністю підтримуємо членів нашої організації, які проводять кампанію з протиді цій загорзі своїй професії і демократії».

НМПУ

наклеп цензура змі абзац

Знак гривні
Знак гривні