Військові роботи стають досконалішими (відео)

Компанія Boston Dynamics виклала на Youtube нове відео польових випробувань важкого робота LS3 (Legged Squad Support System), відомого також як AlphaDog. Робот став впевненіше триматися на ногах і має округле «черево», що дозволяє йому легко вставати з будь-якого положення. Крім того, він працює в 10 разів тихіше за ранній прототип, і у двадцятеро тихіше за попередника BigDog.

LS3 може транспортувати 180 кг вантажу на відстань до 32 км на одній заправці і здатний долати практично будь-яку місцевість. По рівній дорозі він біжить зі швидкістю понад 11 км/год. Він може йти по маршруту, використовуючи GPS, або автоматично прямувати за людиною – робот оснащений системою комп'ютерного зору.

Крім Boston Dynamics в його розробці брали участь такі організації, як університет Карнегі-Меллон, Bell Helicopter Textron і лабораторія реактивного руху НАСА.

Плани розробників на майбутнє – довести швидкість LS3 до 16 км/год і навчити його розуміти голосові команди, щоб ним можна було керувати без будь-яких спеціальних пристроїв. Для дистанційного керування буде достатньо звичайної армійської рації, яка є у кожного солдата.

За матеріалами «Хабрахабр».

зброя технології відео майбутнє роботи

Знак гривні
Знак гривні