Громадські активісти вийшли переможцями із сутичок з «братвою» і міліцією (+фоторепортаж)

В неділю, 9 вересня акція «Помста за розкол країни» пройшла і в Києві, де також поширювали листівки із закликом не голосувати за Партію регіонів та листівки з роз’ясненням, чому не можна голосувати за кандидата від цієї політичної сили в Деснянському районі Києва – чинного народного депутата Валерія Борисова. Слід зазначити, що саме в столиці влада намагалася найактивніше завадити сьогодні поширенню інформаційних листівок проти партії влади та її кандидатів.

Одну з шести груп активістів, які розповсюджували в Києві листівки у Сломянському районі на окрузі де балотується кум Табачника - Максим Луцький, спершу затримала міліція, а потім одразу після того, як молодих людей відпустили на них напали невідомі.

Іншу групу учасників кампанії, через скаргу офіційного представника голови виборчого штабу Партії регіонів в місті Києві – Валерія Борисова, затримували за участю працівників спецпідрозділу “Беркут”.

Незважаючи на “старання” влади, “помста” в столиці пройшла успішно.

Як повідомлялося раніше, одразу після того, як міліція відпустила затриманих в Солом”янському районі активістів, на них напали молодики спортивної зовнішності.

Спершу невідомі переслідували активістів, а потім почали їх штурхати, намагалися вирвати листівки та фотоапарат і зняти рюкзаки. При цьому невідомі питали, чи багато ще активістів поширює листівки в Солом”янському районі.

Нападники заблокували активістів на проспекті Комаровського та повідомили, що вони викликали міліцію. Активісти в свою чергу подзвонили за номером 102 та повідомили міліцію про скоєння на них нападу.

Також невідомі молодики повиривали з рук листівки ще в двох дівчат-активісток, які теж поширювали листівки в Солом”янському районі після чого нападники забралися геть.

Активісти повідомили, що патрульні, які приїхали по виклику очевидно, знали нападників, оскільки, магаючись заспокоїти молодиків, звертались до них на “ти” по імені.

Після того як нападників було доставлено до райвідділу, а активісти прибули туди, для дачі пояснень щодо нападу, працівник міліції відповідальний за цю справу, намагався змусити активістів дати пояснення не по факту нападу невідомих, а про поширення листівок.

За матеріалами сайту "Вставай і дій".

міліція акція протест кримінал вибори вибори-12 спротив

Знак гривні
Знак гривні