Нову хвилю економічної кризи призначено на 12 вересня

Якщо у світі буде друга економічна криза, то вона захлесне і Україну. Про це сказав сьогодні під час прес-конференції голова Асоціації банків України Олександр Сугоняко.

Як передає Gazeta.ua, він наголосив, що вирішальним днем буде 12 вересня цього року, коли у суді Німеччини буде вирішуватись питання щодо того, чи відповідає конституція участі Німеччини у фонді, який має допомогти іншим країнам Єврозони.

"Якщо буде негативний результат, то ринок Європи може дуже серйозно сповзти", - наголосив він.

Сугоняко запевнив, що українські внутрішні проблеми поки не носять катастрофічного характеру, але якщо на них накладеться зовнішній чинник, як це було у 2008 році, то це буде дуже серйозне випробування для країни.

"Якщо буде цей найгірший варіант, то станеться обвал європейських ринків і різке загострення боргової кризи у Європі. Це безумовно означатиме другу хвилю економічної кризи", - сказав голова асоціації.

Він додав: "Для нас це означатиме, відтік капіталу з країни. Це означатиме дуже складні проблеми із залученням ресурсів на зовнішніх ринках. Це означатиме оголення нашого платіжного балансу".

економіка криза прогноз фінанси

Знак гривні
Знак гривні