Постраждалих у ДТП, до якого буцімто не причетний «регіонал» Яценко, почали залякувати (відео)

На Черкащині у понеділок, 3 вересня поховали 25-річного хлопця, який загинув в аварії під Уманню, йдеться в сюжеті ТСН.

Молодий чоловік, Дмитро Гуртовий, який працював інспектором міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції, був єдиною дитиною у своїх батьків, мав дві вищі освіти.

Нагадаємо, Daewoo Nexia, якою він керував, зіткнулася із Mercedes-Benz GL 550. При виїзді з АЗС на автодорогу Київ-Одеса Гуртовий, виконуючи розворот в невстановленому місці, не надав перевагу в русі та скоїв зіткнення з позашляховиком, повідомили у міліції.

Того вечора Дмитро повертався з друзями з Софіївки. Батько загиблого розповів, що бачив відео з камери спостереження на заправці.

"Він виїжджає, проїжджає одна машина - не зачіпає, а друга зачепила - тільки курява, пиляка полетіла. Машина не гальмувала, бобік той не тормозив", - пригадав батько Дмитра.

Очевидці розповідали, що за кермом "Мерседеса" була жінка, а в салоні - кілька чоловіків. Після аварії чоловіки зняли з Мерседеса номери, пересіли в позашляховик, який їхав позаду і втекли з місця ДТП, не викликавши ні швидкої, ні міліції.

У ЗМІ з'явилася інформація, що до аварії причетний нардеп і кандидат у депутати від ПР Антон Яценко. Щоб спростувати це, Яценко у понеділок дав одразу дві прес-конференції у Черкасах і Києві.

Нардеп Антон Яценко обіцяє засудити журналістів, які пов’язали його із резонансним ДТП

Депутат заявив, що позашляховик належить його сестрі, але в авто не було ні її, ні його, а за кермом був водій. Однак він нічого вдіяти не міг, бо правила порушив загиблий.

"Зараз майже точно відомо - нетверезий водій зробив порушення правил дорожнього руху. І, на жаль, ця людина працювала в правоохоронних органах. Тобто класичний такий приклад, коли наявність службового посвідчення чи то інших якихось речей, присутність в органах дозволяє вживати алкогольні напої за кермом", - заявив Яценко.

На запитання, звідки він має таку інформацію, адже експертиза тільки триває, нардеп повідомив, що спілкувався із начальником ДАІ Уманського району.

Водночас у прокуратурі, яка наразі розслідує аварію, кажуть, що висновків експертиз, зокрема й на наявність алкоголю у крові загиблого водія, ще чекають.

"Було порушено кримінальну справу за ст.286. Хто є винуватцем, зараз сказати не можемо, тому що враховуючи специфіку злочину, необхідно провести ряд експертиз, і спеціалісти дадуть висновки щодо порушень з боку того чи іншого водія", - повідомив керівник відділу прокуратури області Валерій Барбаш.

Натомість родичі та друзі загиблого стверджують, що хлопець взагалі не пив.

Ще двоє друзів Дмитра зараз у лікарнях із важкими травмами, третього вже виписали. Одна з дівчат телефоном розповіла, що їй дзвонили невідомі і натякали, щоб не говорила зайвого. Батько загиблого каже, що до нього теж приходили адвокати.

"Ввечері приїхали. Не приїхали до мене, не спитали, чи загинула моя дитина, вони питали, хто буде сплачувати збитки", - бідкається батько загиблого.

Зазначимо, що у Черкасах та Умані сьогодні відбулися акції протесту проти свавілля на дорогах. Натомість Антон Яценко обіцяє судові позови проти журналістів, які поширили неправдиву інформацію.

депутати яценко політика відео аварія автомобілі влада

Знак гривні
Знак гривні