Савік Шустер став заслуженим журналістом України

Президент Віктор Янукович вчора підписав указ про надання звання заслужений журналіст ведучому "ШустерLIVE" Савіку Шустеру.

Окрім Савіка Шустера відповідне звання отримав і завідувачеві відділу творчого об'єднання спортивних програм Національної телекомпанії України Андрій Столярчук.

Савік Шустер - журналіст iз канадським та італійським громадянством, автор і ведучий програми «Шустер live» на каналі Перший Національний, засновник ТОВ «Савік Шустер Студіос».

Журналістська діяльність Савіка Шустера неодноразово піддавались критиці в Україні. Ряд оглядачів звинувачував його у використанні маніпуляційних технологій та відвертих фальсифікацій у його програмах.

За словами директора фонду «Демократичні ініціативи», старшого наукового співробітника Інституту соціології НАНУ Ірини Бекешкіної, Савік Шустер використовував в ефірі свого політичного ток-шоу маніпулятивні технології. У ході програми «Шустер Live» 21 жовтня 2011 року він задав присутнім запитання: «Чи має право Європейський Союз нав'язувати свої правила Україні?». За словами Бекешкіної: «Саме слово «нав’язувати» вже має негативний зміст. У соціології є норма — не ставити в питаннях оцінних слів, які впливають на відповіді. А так — це типова маніпуляція, реакція на слово «нав’язують».

25 березня 2011 року під час ефіру програми «Шустер Live» в ході голосування, яке Шустер назвав репрезентативним 47% висловились за «єдину державу». На початку року авторитетна соціологічна фундація «Київський міжнародний інститут соціології» в ході аналогічного опитування отримав результат у 22%. На думку оглядача газети «День» Ігоря Лосєва: «аудиторія «Шустер — LIVE» не є репрезентативною. Вона швидше маніпулятивна».

медіа шустер янукович абзац

Знак гривні
Знак гривні