База українських олімпійців: смердючі туалети, брудні подушки і жалюгідне харчування (ВІДЕО)

Кращі спортсмени країни забезпечені найгіршими взірцями "радянського" побуту. Олімпійська збірна з легкої атлетики звернулася до телевізійників, аби українці побачили, в яких умовах відбувається підготовка до Олімпіади.

"Матраци, хто міг, докупив, бо на цих спини болять сильно", - знайомить журналістів ТСН із базою володарка кубка Європи з легкої атлетики Ганна Мельниченко. Сама база більше скидається на занедбаний піонерський табір, ніж на готель для найкращих спортсменів планети.

Багаторазові чемпіони світу та Європи, переможці олімпіад користуються туалетами, в яких не завжди працює злив води і постійно смердить пліснявою та сечею. Прибиральниці скаржаться: миють усе ретельно, але обладнання давно застаріло, тому позбутися неприємного запаху не виходить.

Вночі, крім незручних ліжок і нечистих подушок, спортсменам допікають ще й комарі. "Жити в такому бруді не дуже приємно, - зізнається десятиборець Олексій Касьянов. - Знецінили цю професію. Ну, як пояснювати молодому поколінню: приходьте, займайтеся спортом? Сам розумієш, що це ніким не поціновується".

"Хочеться краших умов і кращого харчування, хоча б перед Олімпіадою. Особливо з їдальнею. Не вистачає. Хлопцям узагалі", - зізнається чемпіонка світу та Європи з потрійного стрибка Ольга Солодуха. У їдальні радянського типу спортсмени стоять у чергах і самі розносять собі суп та салати. Підживитися чимось іще вони б і раді, але, на базі продукти швидко зіпсуються, адже кондиціонерів і холодильників немає. Та й крамниць поблизу також не спостерігається, а їхати по харчі до Києва заборонено – порушення режиму.

"Нам дають води півлітри не найкращої. Питаємо: де вода? Буде-буде… Ми ж не просимо лобстерів. Вода!", - обурена легкоатлетка Єлизавета Бризгіна.

Спортсменам розповідали, що держава виділяє по 205 гривень на харчування одного олімпійця щодня. Де поділися ці гроші – відповіді не знаходять. Немає її у в керівника команди легкоатлетів Руслана Русона. Спортивний функціонер спочатку не хотів, аби його знімали на камеру, а згодом взагалі попросив журналістів залишити олімпійську базу. Мовляв, спортсменам треба тренуватися, а не скаржитися.

Із тренуваннями, точніше їх матераільним забезпеченням, на базі так само кепсько, як і з усім іншим. Спортсменів жахає тренажерна зала з брудним і подертим килимом, відсутністю матів та напіваварійними тренажерами. Бракує навіть елементарного: бар'єрів. Для повноцінного тренування їх потрібно 10 штук. На олімпійський базі їх усього лише 5.

держава спорт олімпіада

Знак гривні
Знак гривні