NASA показало панораму марсіанської зими (фото)

Американське космічне агентство NASA опублікувало панораму зображень, які марсохід Opportunity зробив під час зимової стоянки. Панорама складена з 817 фотографій, зроблених камерою ровера в період з 21 грудня 2011 по 8 травня 2012. Вона виконана в псевдокольорах, які підкреслюють геологічну різноманітність ландшафту, передає ТСН.ua.

У період зйомки марсохід знаходився на мисі, який є частиною кордону кратера Ендевор. Члени NASA неформально назвали це місце "Гавань Грилі" (Greeley Haven) в честь свого колеги і співробітника Арізони державного університету Рональда Грилі (1939-2011).

На зображенні видно частини ровера (перш за все, сонячні батареї), його сліди неподалік від місця зйомки, в далекій перспективі справа видно внутрішню частину 22-кілометрового кратера Ендевор.

Центр панорами спрямований на північ, крайні ліві і праві точки - на південь. Марсохід Opportunity знаходиться на поверхні Червоної планети з 2004 року.

2 липня 2012 настав трьохтисячний марсіанський день роботи апарату. Зазначимо, на часі до Марса летить найбільший з марсоходів, - Марсіанська наукова станція "Цікавість", посадка якої запланована на серпень 2012 року.

наука Фото марс космос

Знак гривні
Знак гривні