Патріарха Кирила нагородили Срібною калошею за непорочне зникнення годинника

У Москві ввечері у понеділок, 18 червня, відбулася урочиста церемонія вручення премії "Срібна калоша". Премія присуджується радіостанцією "Срібний дощ" за найбільш сумнівні досягнення.

У 2012 році в числі лауреатів премії, повідомляється у Facebook "Срібного дощу", виявився Володимир Гундяєв (Патріарх Кирило), який отримав "Срібну калошу" в номінації "Руки по лікоть у дивах" за "непорочне зникнення годинника".

Глава Російської православної церкви, відомий своєю пристрастю до дорогих речей, потрапив під приціл блогерів, які виявили на сайті РПЦ його світлину, з яких засобами фотошопу стерто його годинник Breguet вартістю 30 тисяч євро. Цікаво, що годинник "затерли", але його відображення на поверхні стола залишилось.

Та сама світлина Гундяєва з "затертим" годинником.

Лідер ЛДПР Володимир Жириновський отримав нагороду в номінації "Хід ослом або Імітація агітації" з формулюванням "за жорстоке поводження з виборцями".

Прес-секретарю руху "Наші" Христині Потупчик була присуджена "калоша" в номінації "В_інтернет точка.сру" за "повну ЖеЖе".

Політологу Сергію Кургіняну дали "Срібну калошу" в номінації "Чудова шістка або Вершники Апокаліпсису" з формулюванням "за відстоювання позиції з піною біля рота".

Пітерський депутат від "Єдиної Росії" Віталій Мілонов - ініціатор прийняття закону про заборону пропаганди гомосексуалізму серед неповнолітніх - отримав "калошу" в номінації "Егегей, гея бей!" за "пропозицію скасувати гомосексуалізм до 2015 року".

Премії також були присуджені екс-головному редактору "Известий" Володимиру Мамонтову - за газету "Не дай Бог", і журналісту телеканалу "Росія" Аркадію Мамонтову, відомому скандальними розслідуваннями - "за взагалі Бог знає що".

У списку лауреатів також виявився Толібджон Курбонхонов - автор-виконавець пісні, що з'явилася в інтернеті взимку 2012-го і яка вихваляє Володимира Путіна, котрий балотувався на той момент у президенти. Курбонхонов отримав "калошу" в номінації "Глибока глотка" з формулюванням "за найбільш відчайдушну спробу отримати московську реєстрацію".

У 2012 році премія "Срібна калоша" вручалася у 16 раз. Церемонія нагородження транслювалася в прямому ефірі на YouTube. Ведучими церемонії були Ксенія Собчак і Михайло Шац.

Джерело: Gazeta.ua

кирило нагорода рпц

Знак гривні
Знак гривні