26 червня одразу у декількох містах пройде перший етап акції проти катувань

В Україні кожна людина, незалежно від соціального статусу, походження, матеріальних статків може бути піддана катуванню у будь яку мить.

Проблема катувань в міліції за останні роки набула масштабних розмірів.
За даними соціологічних досліджень, що проводить щороку Харківський інститут соціальних досліджень спільно з Харківською правозахисною групою за 2011 рік жертвами незаконного насилля в міліції стали майже мільйон українців.

Ігор Індило, Яків Строган, Сергій Карпіленко і багато інших українців постраждали від тортур і знущать з боку катів в пагонах, причому не зважаючи на очевидність порушень прав людини, прокуратура, як монополіст державної влади щодо здійснення нагляду за дотриманням законності з боку державних службовців, часто займається захистом катів.

Європейський Суд з прав людини в своєму рішенні Каверзін проти України зазначив, що відсутність ефективного розслідування фактів катувань з боку прокуратури є системним порушенням Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод з боку Української влади.

Українська Гельсінська Спілка з прав людини, Харківська правозахисна група, "Фундація регіональних ініціатив" планують провести вуличні акції в обласних і районних центрах України 26 червня в Міжнародний день проти катувань.

Організатори акції запошують громадські організації, а також окремих громадян долучатися до зазначеної ініціативи
Телефон: (093)985-25-74
Електронна скринька svoboda.andrey@dmai.com
Контактна особа Андрій Діденко

міліція акція катування

Знак гривні
Знак гривні