Фарбою по бездоріжжю. Одесити придумали оригінальний спосіб боротьби з ямами на дорогах

Кілька сотень одеситів в ніч на сьогодні, 15 травня, обмальовували білою фарбою ями на міських дорогах. Таким чином Одесити вирішили самостійно, не чекаючи рішень міської влади та комунальників, запобігти можливим аваріям та загибелі людей на одеських дорогах. Безстрокову акцію «Вдаримо фарбою по бездоріжжю!», ініціатором якої став «Громадський контроль доріг», підтримали автолюбителі та мотоциклісти Одеси.

Перед початком акції лідер "ГКД" Сергій Дубенко заявив про те, що мета автолюбителів намалювати, перш за все, не ями, а звивини в головах міських чиновників.

«Ми не згодні зі ставленням чиновників до питань нашої безпеки на дорогах, і ми не станемо терпіти ситуацію, коли через чиюсь жадібності або недбалості на дорозі можуть отримати травми і навіть загинути автолюбителі та мотоциклісти, - цитує Дубенка видання Думская.net. - І ми не готові постійно витрачати свої гроші на ремонт ходової частини наших машин, пошкодженої через неякісне дорожнє покриття і безвідповідальності дорожніх служб».

В ході акції учасники сформулювали і висунули міської влади наступні вимоги:

1. Забезпечити процес проведення ремонту міських доріг, що гарантує безпеку всіх учасників дорожнього руху. Зокрема, ямковий ремонт повинен здійснюватися в той день, коли дорога готується до асфальтування. Якщо це неможливо з об'єктивних причин, підготовлена до ремонту ділянка дороги повинна бути відповідним чином розмічена, позначена або огороджена.

2. Інформація про обсяги, умови, вартість і компаніях-виконавців ремонту кожної окремої ділянки доріг повинна бути публічною і доступною кожному одеситу на офіційному сайті м. Одеси.

3. Компанії-підрядники, а також посадові особи міської ради та комунальних служб, повинні нести персональну відповідальність, адміністративну і матеріальну, за результати проведення неякісного дорожнього ремонту.

За словами учасників акції, подібні заходи будуть проходити щодня до тих пір, поки вимоги до міської влади не будуть виконані.

Також організатори акції зазначили, що всі бажаючі приєднатися можуть отримати балончики з фарбою в приймальні заступника голови обласної ради Олексія Гончаренка за адресою: вул. Корольова, 34а.

самоорганізація акція одещина суспільство

Знак гривні
Знак гривні