Меркель порівняла репресії в Україні та Білорусі

Німецький канцлер Ангела Меркель заявила, що в Україні та Білорусі громадяни страждають від «диктатури та репресій».

Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на Bloomberg.

Критика Меркель, яка прозвучала в її виступі в нижній палаті сьогодні, 10 травня, в Берліні, пов´язана з прибуттям німецьких лікарів в Україну з метою лікування екс-прем´єр-міністра України Юлії Тимошенко.

«Сьогодні Німеччина і Європейський Союз живуть в умовах миру і свободи, - сказала Меркель, відзначивши, що 8 травня була річниця закінчення Другої світової війни. - На жаль, не все в Європі є, тому що в Україні та Білорусі люди все ще страждають від диктатури й репресій».

Ситуація з Тимошенко привела до того, що все більше європейських політиків заявляють про намір бойкотувати Євро-2012 в Україну.

Вчора, 9 травня, президент Європейської Ради Херман ван Ромпей заявив, що прем'єр-міністру України Миколі Азарову не варто відвідувати Брюссель для участі в засіданні Ради з питань співробітництва Україна-ЄС, яке відбудеться 15 травня. За словами Ромпея, з боку Європи "це недвозначне свідчення того, що в Україні повинні відбутися зміни".

А 8 травня Україні довелося відмінити проведення саміту країн Центральної Європи в Криму, який було заплановано на 11-12 травня, в зв'язку з тим, що переважна більшість його учасників відмовилися від візиту через наругу над Тимошенко.

Канцлер ФРН Ангела Меркель

єс бойкот німеччина репресії

Знак гривні
Знак гривні