Гаплик євроінтеграції? ЄС призупинив ратифікацію угоди про асоціацію з Україною через наругу над Тимошенко

Ратифікація угоди про асоціацію ЄС c Україною через ситуацію з екс-прем'єром Юлією Тимошенко призупинена.

Про це заявив глава МЗС Німеччини Гідо Вестервелле, передає Deutsche Welle.

"Партнери по ЄС прийшли до єдиної думки - ратифікація угоди про асоціацію з Україною буде припинена до тих пір, поки процес відновлення принципів правової держави піде в правильному напрямі", - заявив він у четвер, 3 травня.

Він висловив серйозне занепокоєння у зв'язку зі станом здоров'я Тимошенко і триваючим голодуванням. "Вона потребує негайного ефективного лікування. Тому ми повторюємо свою пропозицію владі України: дозволити екс-прем'єру пройти курс лікування в Німеччині", - підкреслив міністр.

Напередодні міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле заявив, що "невдала" реакція України на стурбованість європейських політиків через стан екс-прем'єра Юлії Тимошенко може загрожувати угоді про асоціацію між Україною та ЄС.

Німеччина також закликала бойкотувати матчі Євро-2012 в Україні. Зокрема, відвідати матчі навіть власної збірної відмовилася така затята футбольна вболівальниця, як канцлер Ангела Меркель.

Наразі ж президенти країн ЄС масово оголошують бойкот саміту країн Центральної Європи, який має відбутися в середині травня в Криму. Про свою відмову від участі в саміті вже оголосили президенти Німеччини, Австрії, Словенії та Чехії.

Найцікавіша в цій ситуації реакція Міністерства закордонних справ України, яке, здається, абсолютно не вбачає трагадії в ізоляції країни. Так, на відмови президентів від візитів до України наше МЗС заявляло, що вони й так сюди не збирались приїздити. А на заклики Німеччини бойкотувати Євро-2012 МЗС взагалі звинуватила опонентів в тому, що подібними заявами вони хочуть відібрати в України право на проведення чемпіонату.

єс тимошенко бойкот Євро-2012 абзац

Знак гривні
Знак гривні