Одеський губернатор привітав чорнобильців зі святом

Губернатор Одеської області Едуард Матвійчук на зустрічі з ліквідаторами наслідків катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції привітав їх "зі святом".
Напередодні Міжнародного дня пам'яті жертв радіаційних аварій і катастроф губернатор нагородив ліквідаторів аварії на ЧАЕС, що сталася 26 квітня 1986 року.

"Напередодні річниці події, яка пройшла через все ваше життя, визначила його назавжди, хотів би подякувати вам за ваш громадянський подвиг. Вітаю вас зі святом і хочу наголосити, що обласна державна адміністрація робить все можливе, щоб надавати посильну допомогу чорнобильцям", - цитує Матвійчука прес-служба ОДА.

Через деякий час слова про свято зникли із сайту обладміністрації.

Сьогоднішня дата - одна з найтрагічніших в історії України: 26 квітня 1986 року стався вибух реактора на ЧАЕС. Близько 600 тис. ліквідаторів, які брали участь у гасінні пожеж і розчищенні території, отримали високі дози радіації. Майже 404 тис. осіб були переселені зі своїх будинків. Аварія на Чорнобильській АЕС вважаєтся єдиною в історії людства офіційно визнаною трагедією планетарного масштабу.

Губернатор Одеської області Едуард Матвійчук.

матвійчук чорнобиль одещина абзац

Знак гривні
Знак гривні