Rozetka.ua обшукали, сайт відключено. Клієнти магазину поклали сайт Податкової

Податківці влаштували обшук в офісі компанії Rozetka.ua у Києві на вулиці Фрунзе, 40. На час обшуку магазин оточили озброєні правоохоронці, лякаючи клієнтів, що прийшли за своїми покупками.

Сайт інтернет-магазину Rozetka.ua теж перестав працювати, швидше за все правоохоронці вилучили сервер.

Проти компанії порушено кримінальну справу за фактом несплати ПДВ на 7,3 млн грн.

В соціальних мережах компанія перепросила своїх клієнтів за незручності, зазначивши, що "обравбка заказів може зайняти більше часу". Судячи з усього, компанія не збирається повністю припиняти роботу.

У відповідь на дії податкової інтернет-користувачі "поклали" сайт цієї держслужби.

Під вечір Інтернет-магазин Rozetka.ua частково відновив свою роботу, але працює дуже повільно. Наразі відкривається основний домен – Rozetka.com.ua, в той же час домен rozetka.ua, з якого раніше була встановлена переадресація на rozetka.com.ua, недоступний.

Водночас на спеціально проведеному брифінгу начальник управління організації розкриття податкових злочинів управління податкової міліції Державної податкової служби Києва Олексій Чорнобай заявив, що допускає можливість звільнення від кримінальної відповідальності директора Rozetka.ua у разі погашення збитків, завданих в результаті несплати податків.

"Згідно з частиною 4 статті 212 Кримінального кодексу якщо суб'єкт підприємницької діяльності погасить збитки до пред'явлення обвинувачення, то він автоматично уникає кримінальної відповідальності", - сказав він.

Ці нововведення були впроваджені після декриміналізації ряду положень Кримінального кодексу в кінці 2011 року.

злочин розетка податкова

Знак гривні
Знак гривні