Де на світі люди живуть (ВІЗУАЛІЗАЦІЯ)

Не секрет, що населення планети Земля наразі перевищує сім мільярдів людей. Загальновідомо, що найбільш населеною країною є Китай, за ним іде Індія: в обох країнах кількість населення суттєво перевищує мільярд. Однак всі ці абстрактні цифри ніколи не дадуть тієї наочної картини щільності населення, яку забезпечує простенька, але напрочуд ефектна візуалізація Дерека Уоткінса, фахівця з картографії.

Саму візуалізацію можна побачити за ось цією адресою. Користуватися нею елементарно просто - вказуєте на "повзунку" вгорі щільність населення і спостерігаєте, як ця інформація відображується на карті світу. Обираєте максимальну щільність - 500 осіб на 1 квадратний кілометр, і зразу видно, де на світі люди живуть.

Попри зовнішню простоту, робота над цією візуалізацією потребувала чималих зусиль. Так, щоб скоротити час завантаження даних, Дерек Уоткінс створив т.зв. таблицю спрайтів (spritesheet) висотою в 23 тисячі пікселів. Самі графічні дані експортувалися з open source геоінформаційного проекту QGIS, автор опрацьовував чорно-білі зображення в графічному редакторі, а потім "зшивав" окремі шари докупи.

візуалізація демографія

Знак гривні
Знак гривні