На партіарха Кирила (Гундяєва) подали до суду за незаконне збагачення

Колишній міністр охорони здоров’я Росії, а нині священик Юрій Шевченко подав до суду на Володимира Гундяєва (він же патріарх вся Русі Кирило) та на Лідію Леонову, яку Кирило називає троюрідною сестрою, за незаконне збагачення.

Син екс-міністра Юрій Шевченко розповів виданню «Фонтанка», що метою позова є можливість побачити меблі з квартири патріарха, яка начебто постраждала від пилюки, що потрапила на нее в результаті ремонту, затіяного дочкою позивача. «Позов заявлено до господаря квартири Володимира Гундяєва і жінки, котру я ніколи не бачив і котра подала позов про відшкодування збитків», - каже син позивача.

За його словами, його сім’я виплатила за рішенням суду майже 20 млн рублів за відшкодування збитків від будівельного пилу, тож має повне право розпоряджатися меблями з квартири патріарха, яку йому начебто довелося викинути та замінити новою. Це, відповідно до документів, представлених в суді Леоновою, обійшлося в 2 млн рублів. «Нехай віддадуть нам ті стільці, може я їх на аукціоні продам», - каже Шевченко.

Позов щодо незаконного збагачення було подано 5 квітня, але тоді його було відхилено в зв’язку з тим, що сім’я Шевченко не виплатила 20 млн рублів сім’ї патріарха. 16 квітня, після виплати компенсації, позов було подано знову, однак рішення щодо його прийняття до розгляду суд має прийняти в найближчі дні. Також цього тижня Верховний суд має розглянути скаргу сім’ї Шевченко на попереднє рішення суду.

Рішення щодо компенсації завданої ремонтом шкоди сім’ї патріарха було винесено судом за позовом Лідії Леонової. Спочатку позивачка вимагала від сім’ї Шевченко поверх 26 млн рублів відшкодування матеріальних збитків і 50 тис. рублів моральних. Однак потім позивачка знизила планку. Основна стаття видатків – це пошкодження цінних книг пилюкою.

Як розказав Шевченко-молодший, для того щоб розплатитися з патріархом, прийшлося продати квартиру у Петербурзі, 4 мільйони взяти в борг і додати ще 5 мільйонів рублів, відкладених на ремонт квартири у Будинку на набережній.

кирило рпц Церква

Знак гривні
Знак гривні