Китай став світовим лідером з продажу продуктів харчування

Китай вперше за свою історію, за результатми 2011 року, став світовим лідером з продажу продуктів харчування, перегнавши США.

За даними британської компанії IGB, обсяг ринку в Китаї оцінюється у $964 млрд. Для порівняння, у США, які були до цього лідером рейтингу IGB, аналогічний показнив склав $908,5 млрд.

IGB прогнозує, що до 2015 року ринок продуктів харчування в Китає досягне $1,5 трлн., в той час як в США це показник сягне тільки-но $654,5 млрд.

Всього в рейтингу присутні 15 країн.

Третє місце за обсягами продуктового ринку посіла Японія (403 млрд.), четверте - Індія (387,5 млрд), п'яте - Бразилія (320,8 млрд.). Шосте місце посіла Росія зі своїм продуктовим ринком у 314,5 млрд. При чому експерти прогнозують, що й у 2015 році ця країна буде на тому ж таки 6-му місці.

Далі в рейтингу йдуть чотири найбільші країни-члени Європейського Союзу - Франція, Німеччина, Велика Британія та Італія. При цьому експерти прогнозують, що у 2015 саме Британія буде лідером з продажів продуктів харчування в ЄС.

У висновках доповіді IGB, розміщенної на їхньому сайті, особливу увагу звертається на різке зростання продуктового рітейла у країнах BRIC (Бразилія, Росія, Індія, Китай).

Китай економіка харчі

Знак гривні
Знак гривні