Моторошний приклад того, що можна зробити з вашими даними з Facebook та Foursquare

Днями AppStore (сервіс з продажу та поширення аплікацій для пристроїв Apple) зняв з продажу програму "Дівчата навколо".

Розробник програми цілком слушно заперечує, що не робив нічого незаконного, а лише потрапив під гарячу руку - будь хто інший може зробити з доступними даними соціальних мереж точнісінько те ж саме, що пропонувала програма "Дівчата навколо".

Програма "Дівчата навколо", користуючись тим, що більшість учасників соцмереж ніколи не змінюють налаштувань, отримувала через Foursquare місце знаходження десятків дівчат що перебували поблизу власника телефону(в режимі реального часу) і показувала їх фото на карті. Також, після кліку на фото дівчини, яка вам сподобалася, ви можете отримати повний профайл, з безліччю дрібних подробиць, для того щоб зав'язати знайомство.

Один з сценаріїв наведений в статті сайту "Культ Маку":
Отже, ось Зої. Більшість її інформації видно, так що тепер я знаю її повне ім'я. Я можу відразу побачити, що вона одна, що їй 24, що вона пішла до середньої школи Stoneham і в Bunker Hill Community College, що вона любить подорожувати, що її улюблена книга "Віднесені вітром", і її улюблений виконавець - Tori Amos , і що вона ліберальна. Я бачу імена її родичів і друзів. Я бачу її день народження."

Я зайшов у фотоальбом, і знайшов сотні відкритих для перегляду фотографій.

"З її фотоальбомів, я бачу, що вона любить вечірки, і, враховуючи кількість хлопців на фотографіях з барів і клубів у нічний час, я можу зробити висновок, що вона більш жвава, коли п'яна, і її улюблений напій - "Маргарита". Вона, здається, останнім часом побувала у Римі. Крім того, оскільки її фотоальбом містить фотографії з пляжу, тепер я знаю, як Зої виглядає в бікіні ..., дуже непогано виглядає".

"Так що тепер я знаю про Зої все. Я знаю, де вона знаходиться. Я знаю, як вона виглядає, в одягненому і не дуже вигляді. Я знаю її ім'я, прізвище, повне ім'я її батьків, повне ім'я її брата. Я знаю, що вона любить випити. Я знаю, де вона навчалася в школі. Я знаю, що вона любить і не любить. Все що мені потрібно зробити зараз пройти пів-кварталу, і запитати її, чи пам'ятає вона мене з часів школи у Stoneham, як там ведеться її брату Майку, купити її заморожену Маргариту, і почати розводитися на тему яке гарне літо я провів у Римі ».

Очевидно, що програма "Дівчата навколо" може бути корисною не лише для пікаперів, але й для сексуальних агресорів, які полюють на дівчат.

І хоча її вже не придбаєш через AppStore, ще раз нагадаємо, що всі ці дані з соцмереж продовжують бути доступними - залишається лише звести їх докупи.

інтернет майбутнє приватність

Знак гривні
Знак гривні