Apple представить новий iPad 3 7 березня

Айпадофіли всіх країн, радійте! Рівно тиждень лишився до того епохального (хе-хе) моменту, коли Найкраща в Світі Компанія Apple представить світові свій Новий Шедевр - планшет Apple 3. Кілька годин тому провідні журналісти та техно-блогери отримали запрошення на цю презентацію, що відбудеться 7 березня в мистецькому центрі Yerba Buena у Сан-Франциско.

А тепер - годі фанатизму, наводимо сухі факти. З часу презентації попередньої моделі iPad минуло рівно два роки, з часу презентації iPad 2 - рік. За цей час на ринку з'явилися десятки моделей планшетів, що нічим не поступаються айпадам (щоб там не говорили з цього приводу фанатики Apple), а багато з цих моделей переважають за потужністю процесора, кількістю пам'яті, роздільною здатністю екрана, функціональністю.

Більше того, це вперше новий планшет від Apple буде презентований без Стіва Джобса - а якщо врахувати перебіг хвороби покійного, то навряд чи він протягом минулого року мав змогу приділяти багато уваги цьому гаджету.

Чого очікують від iPad 3? По-перше, нового, більш швидкого процесора (імовірно, чотириядерного - у iPad 2 встановлено двоядерний ). По-друге, більше внутрішньої оперативної пам'яті (512 мегабайт у iPad 2 - мізер за сучасними мірками). По-третє, підтримка швидкісного стандарту передачі даних LTE. Але це припущення.

Натомість перше офіційне фото із фрагментом екрану Pad 3 підтвердило, що гаджет матиме екран підвищеної чіткості (і, відповідно, вищу роздільну здатність). А от друге припущення, зроблене на основі цього фото, не викликає нічого окрім іронічної усмішки. "Яблукознавці" помітили, що під пальцем, який натискає на цифру сім на календарі, нема механічної кнопки Home, що в iPad 2 відповідає за повернення до головного меню. "Гдє жє всьо-такі у нєго кнопка?" - це сакраментальне питання, ніби запозичене з радянського фільму про Електроніка, стало темою жорстоких сутичок між айпадофілами та айпадофобами - на форумах, блогах та у коментарях до публікацій на цю тему.

гаджети технології

Знак гривні
Знак гривні