Інтернет революція почалася. Завалені сайти президента, МВС, Кабміну, Верховної Ради. Народ мстить за EX.UA

У це важко повірити, але Ex.ua закрили. І це викликало ураган. За декілька годин після вилучення міліцією сервера Ex.ua, ліг сайт президента і МВС. Так українці, яким міліція не дала докачати улюблений фільм, відреагували на дії влади.

До вечора з перебоями почав працювати сайт Кабміну, а о 21.00 ліг сайт Верховної Ради. "Скоро черга СБУ.гов", - написав "Українській правді" анонімний користувач. І дійсно близько 22.00 ліг і він.

Сайти зазнали DOSS-атаки. За допомогою простих онлайн інструментів їх міг організувати будь-хто. В інтернеті можна знайти чимало сторінок, які допомагають валити інші сайти. За їх підтримки кожен власник комп’ютера може генерувати приблизно 500 запитів в секунду до вибраного обєкту атаки.

І, як показують події, бажаючих знайшлося чимало. В іншому випадку вивести з ладу офіційні сайти просто не вдлося б. Як і завжди у подібних випадках спочатку ініціатива поширилася у Фейсбуці, потім про неї почали повідомляти інтернет-ЗМІ.

Ілюстрація Інфопорн

Як видно з картинки нижче, трафік Ex.ua складв половину всього українського трафіку. Невже організатори наїзду думали, що все минеться звичайним дрібним скандалом?

Ілюстрація Інфопорн

міліція президент hack спротив інтернет

Знак гривні
Знак гривні