Цього року в США буде продано сто тисяч електромобілів

Американський ринок електромобілів у 2012 році зросте у п'ять (!!!) разів - з двадцяти до ста тисяч проданих машин. Про це повідомила аналітична компанія Gartner.

Коментуючи це повідомлення, віце-президент автомобільного підрозділу Gartner Тіло Козловськи повідомив, що в прогнозі враховано такі фактори, як поява в продажі нових електромобілів (до них належать як "чисті" машини на електротязі, так і "гібриди" - машини, що поєднують електричний рушій та двигун внутрішнього згоряння, але при цьому можуть кількадесят кілометрів рухатися суто на електроенергії), покращення економіки США, що дозволяє споживачам збільшити витрати на "альтернативний" автотранспорт, а також подолання наслідків минулорічного цунамі в Японії (тоді це загальмувало виробництво автомобілів загалом та електромобілів зокрема).

Минулого року в США було продано близько 20 тисяч електромобілів, зокрема, 9674 "чистих" електромобілі Nissan Leaf та 7671 "гібрид" Chevrolet Volt. На підході низка нових моделей - так, у листопаді Mitsubishi представила свій мікро-електромобіль під назвою "i", у грудні-січні авто почали надходити клієнтам. Навесні Toyota почне продавати версію свого відомого гібрида Prius із "посиленою" батарейкою, який може проїхати в "безбензиновому" режимі 20-25 км. Електричну версію нової моделі Focus запускає на американський ринок концерн Ford Motor. Хонда представить електромобіль Fit EV, правда, незначну партію (700 автівок) і тільки в лізинг.

Окрім цього, влітку амбіційна електромобільна компанія Tesla Motors розпочне "відвантаження" клієнтам свого флагманського авто - седана преміум-класу Model S. Зараз ця машина проходить фінальне тестування перед початком виробництва. Весь обсяг Model S, що буде вироблений в 2012 році (це понад 5 тисяч машин), вже розкуплено.

Загалом прогнози подальшої електромобілізації США виглядають вельми позитивно: так, компанія Pike Research вважає, що в 2015 році американці придбають 300 тисяч електромобілів.

екологія технології автомобілі

Знак гривні
Знак гривні