Apple представила інструментарій для швидкого створення та розповсюдження електронних підручників

Компанія Apple 19 січня анонсувала низку нових продуктів, здатних влаштувати чергову революцію у цифровому просторі. Йдеться про програми для платформ iPad, орієнтовані на створення електронних підручників та полегшення роботи з цифровими навчальними матеріалами.

У музеї Гуггенхайма в Нью-Йорку віце-президент з маркетингу Apple Філ Шиллер (Phil Schiller) представив нову стратегію компанії в освітній галузі. За словами Шиллера, сьогодні в школах і університетах США використовується 1500000 планшетів iPad, для яких написано близько 20 000 освітніх програм. На думку компанії, друковані підручники мають контент відмінної якості, але не можуть забезпечити хорошу портативність, міцність, інтерактивність, релевантний пошук за змістом, а також своєчасні оновлення і доповнення.

Таким чином у Apple вирішили використовувати переваги iPad, представивши додаток iBooks 2, яке тепер підтримує відображення електронних книг і підручників з можливістю переглядати відео, галереї фотографій, а також інтерактивні моделі. У новому додатку реалізована можливість виділяти текст книги і робити нотатки, які потім програма автоматично може конвертувати в навчальні картки.

Apple вже підписала угоду з трьома найбільшими видавцями підручників у США - Pearson, McGraw Hill і Houghton Mifflin Harcourt. Всі три видавництва контролюють 90% продажу підручників в Сполучених Штатах. Вартість електронних підручників становитиме $ 14,99 або менше, що дешевше паперових аналогів.

Одночасно з релізом програми, в магазині електронних книг iBooks з'явився відповідний розділ для купівлі інтерактивних підручників.

Крім платформи для поширення інтерактивних підручників, Apple розробила програму для їх створення. Додаток iBooks Author містить ряд готових шаблонів, на основі яких за допомогою простого перетягування документів з Word, галерей і відео можна створити готову для публікації електронну книгу. Крім цього в книгу можна додавати свій код HTML.

На думку Apple, нова програма дозволяє будь-якому авторові без особливих зусиль створити свій інтерактивний підручник і відразу відправити його в iBooks. Програма iBooks Author безкоштовно доступна для завантаження в Mac App Store.

Останнім на заході Apple був анонсований додаток iTunes U для однойменного сервісу, який раніше був частиною iTunes Store. Він дозволяє підписуватися і завантажувати безкоштовні аудіо-і відео-лекції провідних університетів США. Завантажити iTunes U можна для iPad, iPhone і iPod touch в App Store.

освіта комп'ютери Apple

Знак гривні
Знак гривні