Твітер дозволяє робити вдалі прогнози з приводу політики, фінансів та здоров'я

За останній рік з'явилося ще декілька успішних прикладів, коли мільйони повідомлень з Твітера використовуються для визначення настроїв людей щодо політичних кандидатів, акцій на біржах, та поширення епідемій хвороб. Все це практично в режимі реального часу.

1. Прогноз нещодавніх праймеріз для кандидатів від Республіканської партії США в Нью-Гемпширі. "Глобалпойнт ресерч" за допомогою аналізу настроїв у твітері передбачила переможця та загальний характер результатів (щільну групу з 2, 3 і 4 місць )

Частина політичних експертів в США вважають, що повідомлення у твітері більш щирі, ніж дані опитувань (принаймні на цьому етапі)

2. У свій перший місяць торговельних операцій хедж-фонд “Derwent Capital", який використовує аналіз настроїв у Твітері як головний спосіб прийняття рішень по купівлі-продажу акцій, вийшов на перше місце серед усіх хедж-фондів за успішністю своїх операцій. Застереження: фонд розпочав активні операції лише у минулому році, не відомо який його результат на кінець року, і розмір його портфелю досить невеликий - всього 41 млн доларів. Детальніше про використання Твітеру для прогнозування цін на акцій читайте у цій статті.

3. Дослідники університету Джона Хопкінса вже зробили перші кроки в розробці системи, яка в автоматичному режимі зможе відслідковувати виникнення і поширення інфекційних хвороб, аналізуючи мільйони повідомлень з Твітера з інформацією про відомі симптоми.

Додатково читайте про схоже використання Твітера спецслужбами США

Потомствєнна ворожка

моніторинг технології sna

Знак гривні
Знак гривні