Комп'ютерні ігри з кров'ю і м'ясом перетворюють гравців на жорстоких психопатів? Нічого подібного

Результати одного з останніх досліджень групи психологів з Університету Флориди проливають світло на вплив деяких комп'ютерних ігор на гравців. Зокрема, стверджується, що ті гравці, які грають в ігри з елементами насильства і жорстокості, наприклад, шутери, не стають самі по собі жорстокими.

Повідомляється, що такі ігри не впливають на мозок гравців негативним чином і не спонукають їх до агресії в звичайному житті. Але при цьому ігри також не здатні зробити гравців більш розумними, хоча і допомагають підвищити когнітивні (пізнавальні) функції.

До такого ж висновку прийшов клінічний психолог Крістофер Фергюсон (Christopher Ferguson) з Texas A & M International University. Він також займався дослідженнями впливу жорстоких комп'ютерних ігор на поведінку гравців. Він заявляє, що жорстокі ігри не сприяють проявам жорстокої поведінки..

А чи є користь від комп'ютерних стрілялок? Учені з Рочестерського відділення Rochester's Department of Brain and Cognitive Science і University of Minnesota вважають, що відповідь на це питання радше позитивна. Вони встановили, що комп'ютерні ігри можуть викликати широкий спектр позитивних поведінкових ефектів. Зокрема, згадується можливе поліпшення зорового сприйняття, підвищення зорової уваги, підвищення швидкості сприйняття інформації.

Проте дослідники наголошують, що перш ніж робити висновки про вплив або відсутності впливу жорстоких ігор на поведінку гравців і підвищення когнітивних функцій, необхідно провести більш ретельні дослідження.

психологія комп'ютери

Знак гривні
Знак гривні