В Росії твітер-роботів використовують для того, щоб заглушити протести в онлайні

Після початку протестів з приводу фальсифікацій на виборах в Держдуму Росії, у твітері стали популярними декілька тегів, за якими поширювалася інформація про дії та плани незадоволених людей. Однак, з якогось моменту, прочитати цю інформацію стало майже неможливо.

Так, 6 грудня низка про-кремлівських активістів (не виключено, що це була активність спецслужб) запустили у Твітері атаку, в якій брало участь багато твітер-роботів (ботів). Хеш-тег #Триумфальная був у прямому сенсі потоплений у вирі повідомлень що містили ненормативну лексіку, офіційні гасла російської влади та образи на адресу опонентів. Швидкість, з якою з'являлись повідомлення, складала близько 10 повідомлень в секунду від одного екаунта.

Подальше дослідження сотень схожих екаунтів (неповний список є тут) показав, що більшість з них були до цього довгий період неактивними, або створені зовсім недавно.

Наразі, по багатьом іншим тегам пов'язаними з протестами, продовжується активність подібних ботів. Так, ведеться персональна атака на одну з провідних опозиційних фігур, блогера Олексія Навального.

соцмережі медія росія інтернет протести

Знак гривні
Знак гривні