Електронні оргазми та інші візії сексу майбутнього

Якщо вірити футурологу Йену Пірсону (Ian Pearson), люди будуть здатні записувати і відтворювати фізичні відчуття за допомогою мікрочипів, вбудованих у шкіру, вже через 15-20 років.

Подібна технологія має великий потенційний ринок. Не лише окремі люди зможуть приватно записувати і відтворювати відчуття зі своїх найкращих фізіологічних сеансів кохання, але й ті, для кого сексуальні партнери недоступні (з різних причин), зможуть переживати реальні відчуття під час віртуальних сеансів.

Однак це лише частинка айсбергу - тому що у такому випадку легко собі уявити, що відчуття знаменитостей будуть продаватися - або ріал-тайм, або у записі, і потенційно матимуть дуже великий попит.

Далі, легко продовжити і уявити собі сценарій, коли за допомогою такої технології партнери зможуть зробити так, щоб одночасно відчувати подвійний оргазм - свій, і своєї пари. Одним словом, тут ми обмежені лише нашою власною уявою.

У технології є свої темні сторони: по-перше, записувати і відтворювати можна - принаймні в теорії - будь які фізіологічні відчуття, наприклад від наркотиків або їжі. По-друге, що стосується власне сексу - сам Пірсон вважає що відокремлення задоволення від фізичних дій може призвести до того, що люди втрачатимуть інтерес до інтимних стосунків взагалі, натомість замінюючи їх електронними засобами.

майбутнє секс

Знак гривні
Знак гривні