Музейна прибиральниця знищила шедевр мистецтва вартістю 800 тисяч євро. Змивши з нього бруд

У дортмундської музеї Ostwall прибиральниця під час прибирання одного із залів зіпсувала інсталяцію художника Мартіна Кіппенбергера (Martin Kippenberger), змивши з неї бруд. Твір мистецтва під назвою "Коли починає капати зі стелі" вже неможливо відновити в його первісному вигляді, заявив представник міської адміністрації в четвер, 3 листопада.

Інсталяція являє собою башточку з дерев'яних дощок у людський зріст, під якою стоять ночви з патиною. За допомогою патини художник хотів зобразити осад, що залишився після того, як висохла вода, що натекла зі стелі.

Прибиральниця, вирішивши, що бруд в ночвах зайвий, вичистила їх від патини. Представник міської адміністрації відзначив, що прибиральницям в музеї веліли не підходити до творів мистецтва під час роботи ближче, ніж на 20 сантиметрів.

Інсталяція була застрахована на 800 тисяч євро. Чи довелося прибиральниці відповідати за цей інцидент, не повідомляється.

Ті самі шедевральні ночви

Інцидент з прибиральницею свідчить: нормальній людині важко зрозуміти естетичну цінність подібних "шедеврів мистецтва", не кажучи вже про неймовірні 800 тисяч євро страхової вартості. Можливо, серед наших читачів знайдуться знавці сучасного мистецтва, які пояснять, у чому тут річ.

мистецтво фріки курйоз

Знак гривні
Знак гривні