Українець під час військової гри забив росіянина з яничарської рушниці

У Кам'янці-Подільському під час військово-історичної реконструкції "Кам'янець - земля героїв" загинув 38-річний громадянин Росії - через необережність іншого учасника реконструкції, 38-річного громадянина України.

Як розповіли в управлінні МВС Хмельницької області, інцидент стався напередодні, близько 13:00 на березі річки Смотрич. Учасники реконструкції відтворювали маневри козачих військ і московських стрільців. Українець, який виступав в ролі запорізького козака, під час перезарядки саморобного макета яничарського рушниці (судячи з усього, мова йде про мушкети) 17-го століття, який сам по собі не є вогнепальною зброєю, не дістав шомпол для набивання пороху і вистрілив.

У результаті цього фрагмент шомпола потрапив у голову іншому учаснику фестивалю - громадянину РФ. "Чоловік отримав відкриту черепно-мозкову травму, від якої помер у реанімаційному відділенні Кам'янець-Подільської міської лікарні", - повідомили в УМВС.

Підозрюваний у скоєному вбивстві зізнався й був затриманий. За словами представників української міліції, за фактом події порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 119 Кримінального кодексу України (вбивство з необережності). Вона передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

вбивство трагедія історія

Знак гривні
Знак гривні