Табачник отримав від студентки букетом по пиці (ФОТО, РОЗШИФРОВКА ВІДЕО)

Щойно студентки Могилянки Дарія Степаненко дала ляпаса букетом квітів Табачнику прямо на самміті ради міністрів Європи.Зараз її затримали.

У клубі Кабінету міністрів під час Форуму міністрів освіти європейських країн «Школа XXI сторіччя: Київські ініціативи» після виступу Табачника до нього підійшла дівчина з молодіжної організації і кілька разів ударила його по голові квітами. Букет був із синьо-жовтих хризантем.

Студентку відразу ж вивели із залу співробітники правоохоронних органів.

У коментарях журналістам вона сказала, що вчиться в Києво-Могилянської академії. Своїм вчинком дівчина висловила протест проти заборони проводити в четвер акцію студентів.

НАВОДИМО РОЗШИФРОВКУ ЗАЯВИ ДАРІЇ СТЕПАНЕНКО:

"Наш шановний міністр Дмитро Табачник отримав букетом по пиці в нагороду за всю його позицію в освітній діяльності. Це був протест, це був ляпас йому від студентів Києво-Могилянської академії, від Братства Святого Луки, і просто від усіх, кого не задовольняє його постать на посаді міністра".

Студентка сіла в машину, але до неї підійшли міліціонери і забрали її в міліцію.

ДОПОВНЕНО. Як повідомив нардеп Андрій Парубій, який приїхав до міліції на допомогу студентці, її відпустили.

Дарія Степаненко у Печерському райвідділі кримінальної міліції у справах неповнолітніх за хвилину до звільнення. Фото народного депутата Андрія Парубія

Під час зустрічі 40 європейських міністрів на Форумі розглядаються питання розвитку європейської освіти. Зокрема, обговорюються створення єдиного освітнього простору, впровадження єдиних міжнародних стандартів і компетенції для життя в XXI столітті. Форум урочисто відкрили Табачник і прем`єр-міністр України Микола Азаров.

табачник

Знак гривні
Знак гривні