Найбільші працедавці світу - міноборони США, міноборони Китаю та гіпермаркет Walmart

The Economist підготував перелік найбільших у світі структур за кількістю найманих співробітників, які там працюють. Візуалізацію нема сенсу розтлумачувати - вона говорить сама за себе.

Втім, про кілька цікавих моментів варто згадати. Так, держава в особі армії та національних компаній (нафтові, поштові, залізничні, з охорони здоров'я) виявилася найпотужнішим працедавцем.

Звертає увагу, що в службі охорони здоров'я Британії працює 1,4 мільйона людей - це 2,5% від загальної чисельності населення країни.

Незрозуміла і невідома простому смертному Hon Hai Precision Industry - це найпотужніший конгломерат китайських компаній, що працюють у високотехнологічній галузі. До нього, зокрема, належить Foxconn, виробник комп'ютерних компонентів, побутової електроніки та гаджетів - зокрема, культового iPhone.

Ну і нарешті, якби Walmart та McDonalds, не сподіваючися на власне міноборони, оголосили б війну народно-визвольній армії Китаю, то в них були б усі шанси на перемогу за рахунок самої тільки більшої чисельності бійців: разом 3,8 млн проти 2,3 млн. :-)

армія економіка статистика візуалізація

Знак гривні
Знак гривні