Завтра - день пам'яті Георгія Гонгадзе

16 вересня у Володимирському кафедральному соборі в Києві відбудеться панахида у пам'ять про журналістів, які загинули через свою професійну діяльність.
Про це повідомляє Київська незалежна медіа профспілка.

Панахида відбудеться у день зникнення Георгія Ґонґадзе. Початок о 18.30.
Загиблих журналістів цього дня поминатимуть і в інших храмах Києва.
КНМП закликає медійників, які належать до різних конфесій, цього дня поставити свічку у церкві в пам’ять про колег.

У цей же час на Майдані Незалежності у Києві розпочнеться вечір пам’яті Георгія Ґонґадзе.

Вечори пам'яті Георгія Гонгадзе пройдуть, окрім Києва, у Львові, Харкові, Рівному, Дрогобичі, Одесі, Івано-Франківську, Черкасах, Маріуполі, а також Тбілісі.
У столиці акція відбудеться біля монументу Незалежності (у разі перекриття місця збору, акція переноситься до великого телевізійного екрану на Майдані, що знаходиться біля банку "Укоопспілка" через вулицю Інститутську).

Запаливши свічки, журналістська хода рушить до Адміністрації президента.
"Там ми згадаємо усіх загиблих журналістів за часи незалежності України, оголосимо свої вимоги до влади і традиційно проведемо хвилину мовчання", - повідомили в профспілці.

Організатори нагадують, що як церковна, так і громадська акції відбуваються без будь-якої партійної та організаційної символіки.

"Навіть символіка на футболках чи кепках вважатиметься цинічним самопіаром на пам’яті загиблих", - підкреслили в профспілці.

Як відомо, цього року виповнюється 11 років відколи зник Георгій Ґонґадзе. Традиційно цього дня працівники медіа згадують всіх колег, які загинули через виконання професійних обов’язків.

В спілці уточнили, що за роки незалежності в Україні загинули 63 журналіста.

журналісти акція змі

Знак гривні
Знак гривні