Google запустив Flight Search - сервіс із пошуку дешевих авіаквитків

Світовий лідер із інтернет-пошуку компанія Google 14 вересня офіційно відкрила секцію "Польоти" (flights) на сайті Google.com. Цей сервіс дозволяє здійснювати легкий інтуїтивний пошук авіарейсів, дає змогу порівнювати ціну, застосовувати додаткові опції (наприклад, рейси з аеропортів, розташованих поблизу від початково вказаного) тощо.

Адреса сервісу - http://www.google.com/flights/

Google Flight Search - це технологія, яку компанія придбала за 678 мільйонів доларів разом із її розробником, компанією ITA Software. Остання займала чільні позиції на ринку сервісів із відстежування цін на авіаквитки. Показово, що угода з купівлі компанії викликала шалений спротив інших сайтів, які надають аналогічні послуги із пошуку авіарейсів: конкуренти побоюються, що Гугл просто підімне весь цей сегмент бізнесу під себе. Однак Департамент юстиції США у квітні санкціонував купівлю, із застереженням, що до 2016 Гугл зобов'язаний ліцензувати технології ITA Software конкуруючим компаніям.

Те, як працює сервіс і які додаткові можливості він надає, можна побачити із промо-ролика Гугл:

Це, зокрема:

- вибрати початковий і кінцевий пункти призначення;
- визначати зворотні рейси;
- вибирати безпересадочны рейси;
- оцінювати зміну цін в залежності від дня та вибирати "найдешевші" дні
- ставити фільтри "наприклад, квиток дешевше 300 доларів на рейс протягом трьох годин"

Українські аеропорти також представлені у базі аеропортів Flight Search - однак, на жаль, із поміткою "unavailable" (недоступні). Схоже, що наразі здійснюються пошуки лише авіарейсів на території США. Втім, до цього часу "американські" сервіси Google досить швидко ставали глобальними, тому можна сподіватися, що можливість шукати найвигідніші авіарейси досить швидко стане доступною і в нас.

Google авіація бізнес

Знак гривні
Знак гривні