Руперт Мердок змушений закрити свою найбільшу грошову корову (660 тис фунтів щотижня) - таблоїд News of the World

Медіа-магнат змушений закрити своє найстаріше і найулюбленіше видання не за власною волею - а від того, що газеті оглосили бойкот практично всі рекламодавці та свідомо перестали купувати читачі. Урок для українців - так здорові суспільства реагують на кричущі порушення своїх правил поведінки.

Скандал навколо декількох журналістів та редакторів видання, що скористалися послугами приватних детективних агентів та "зламали" голосову пошту у великої кількості відомих людей, розгорівся із новою силою на цьому тижні - з'ясувалося, що газета у свій час отримала доступ до голосової пошти дівчинки, яку викрали злочинці, і долею якої переймалася ледь не вся країна і платила хабарі поліцейським, щоб дізнаватися від них цікаві дані.

Журналісти з News of the World, крім того що перечитували вміст, ще час від часу витирали повідомлення на пошті - знищуючи докази, та підігріваючи інтерес публіки, тому що таким чином всі продовжували вважати що дівчинка ще жива (насправді, злочинці на той момент її вже вбили).

Після того, як правда про таку поведінку стала відома, газета стрімко втратила практично всіх рекламодавців (лише за останніх 24 години більше ніж 8 млн фунтів річного бюджету, і то лише у одного покупця рекламних площ ). Більше того, популярний досі таблоїд (і найбільша за тиражем газета в Англії - 2.6 млн примірників ) почав купами залишатися нерозпроданим - особливо в місцевостях, де відбулися драматичні події з викраденням і вбивством школярки.

Тому Руперт Мердок оголосив, що номер який буде в неділю стане останнім для 167-річної історії видання.

Британські громадяни таким чином показують приклад українцям - необхідно публічно висловлювати свій осуд поведінці, що протирічить суспільним нормам: наприклад такій мерзоті, як оскаженілий від безкарності Роман Ландик.

Це можна робити багатьма способами - пояснювати, що не можна голосувати за політичну силу - Партію Регіонів, яка тримає подібну мерзоту у своїх лавах. Можна бойкотувати усі бізнеси, яким володіє Ландик-старший і Ландик-молодший. Потрібно відмовляти в нормальному спілкуванні і намагатися робити їх паріями у суспільстві.

У противному випадку, якщо ніяк не реагувати - це означатиме що ми усі погоджуємся: у нашому суспільстві вважається прийнятним, коли чоловік моральний урод тягає за волосся по підлозі і б'є по обличчю і голові більше 10 хвилин поспіль у півтора рази меншу за нього дівчину.

У такому випадку не варто жалітися, якщо завтра у такій самій ситуації може опинитися будь хто з 99% громадян України. І не в ролі мерзоти-мажорчика, а в ролі жертви.

скандал англія суспільство

Знак гривні
Знак гривні