В Криму Беркут побив російських казачков (ВІДЕО)

У суботу в Феодосії (Крим) відбулося масове зіткнення активістів російських козачих організацій та української міліції.

Конфлікт виник при спробі козаків повторно встановити на в'їзді в місто поклонний хрест, повідомляє ТСН.

Напередодні цей хрест був демонтований за наказом влади, оскільки він викликав невдоволення кримсько-татарського меджлісу.

Як розповів отаман Сергій Юрченко, рішення про відновлення хреста було прийнято вранці в суботу у Феодосії, де зібралися козаки зі всього півострова.

"Козаки і православні віруючі пройшли строєм з хрестом через всю Феодосію. Зібралося приблизно 300 людей. Однак на місці, де раніше стояв хрест, нас зустрів спецназ української міліції у повній екіпіровці - в касках, із спецзасобами, з щитами і собаками. При спробі пройти зав'язалася бійка. З боку міліції в ній брало участь приблизно 600 правоохоронців", - сказав Юрченко.

За його словами, бійка була тривалою і кривавою. Приблизно 15 людей з числа козаків отримали серйозні поранення - у людей переламані руки і ноги, розбиті голови. Юрченко наголосив, що міліції вдалося затримати 10 козаків.

"Тоді решта перекрили дорогу автозаку, вимагаючи звільнити товаришів. На нашу вимогу затриманих оглянув лікар, який заявив, що люди в крові, їх потрібно везти в лікарню, а не в міліцію", - сказав Юрченко.

Водночас за його словами, поклонний хрест, що послужив причиною конфлікту, все-таки був повторно встановлений, проте в 10 метрах від запланованого місця.

На даний момент, уточнив отаман, на місце інциденту прибуло керівництво міліції Криму, СБУ, влада Феодосії.

ТСН відзначає, що вперше поклонний хрест у Феодосії встановили 4 травня, незважаючи на заборону влади. Проте 1 липня омонівці знесли його, що і викликало невдоволення місцевих жителів.

"Казакі" звикли до безкарності.

* * *

Сайт TEXTY.org.ua існує завдяки пожертвам читачів.

Фінансова підтримка кожного з вас дуже важлива для нас. Звертаємося з проханням здійснити пожертву на підтримку ТЕКСТІВ.

Наш рахунок на ПейПел: ykarchev@gmail.com

Наш гаманець у гривнях на ВебМані
U336801545841

Рахунок на BitCoin: 12A3CXQop4ofhJWTmdfffC1m2F5vVu1Wq1

Гроші на рахунок можна слати і на телефон
096 551 68 93

- це Київстар, телефон тільки для збору пожертв, зв'язатися з нами можна по емейлу texty.org.ua равлик gmail.com

крим

Знак гривні
Знак гривні