Минув рік - імена міліціонерів-убивць студента Ігоря Індила відомі, однак вони не покарані

Завдяки неймовірному розголосу, який підняла громадськість, двох міліціонерів-винуватців зараз судять, але не за вбивство чи катування, а за "перевищення влади" і "службову недбалість" (імена: дільничний інспектор Сергій Приходько та старший інспектор, черговий райуправління у ніч вбивства Сергій Коваленко).

Цю ніч небайдужа молодь - кістяк минулорічних акцій проти міліцейського свавілля - переночувала на карематах під Шевченківським райвідділом на Герцена, 9. На початку акції було оголошено, що на ніч залишаються 25 людей, але згодом поприходили ще - загалом десь півсотні.

Перед входом у райвідділ встановили великий портрет Ігоря Індила, запалили і поставили біля нього лампадки і свічки. Посідали на каремати, одна з активісток, Катерина, прочитала лекцію, що робити при затриманні міліцією. Виступав правозахисник Володимир Чемерис, розповідав про власний досвід затримання - у 2008 році в Києві і нещодавно у Білорусі.

Було ще кілька промовців, лунали здорові думки, що камери відеоспостереження не допоможуть (бо бити затриманого, можна, наприклад, у дворі,) попередньо кинувши його в калюжу, як зробили з одним чоловіком, який заступився, коли менти брутально розганяли бабусь-торговок), і що треба застосувати до всієї міліції грузинський метод, в т.ч. зробити всі відділки прозорими. Але спочатку розігнати всю існуючу структуру - все МВС.

джерело: Олена Білозерська

менти беспредел

Знак гривні
Знак гривні