Червоний ворон: чи прийшов би герой роману Залишенець на презентацію книги автора-енкаведиста? А Василь Шкляр прийшов

Всі люблять Ганну, ту, яка Герман, чи Анну, як вона сама полюбляє називатися, аби бути абсолютно тотожньою в імені і прізвищі її улюбленій польській співачці Анні Герман, Царство їй Небесне.

Колишня Стеців навіть чоловіка собі підбирала за прізвищем - так вона сама обмовилась в якомусь з інтерв'ю, незрозуміло чи то жартома, чи то всерйоз. Мабуть таки не жартувала.

До думки про всенародну любов до "регіональної" Анни Герман спонукає презентація її книги «Червона Атлантида», яку, якщо вірити її словам, вона написала від нічого робити на лікарняному ліжку. З огляду на обсяг творіння, мимоволі виникає питання, коли ж авторка проходила медичні процедури та й чи таким вже грізним був недуг?

Якого тільки «квіту» на цій презентації не було: Сергій Льовочкін, Лариса Скорик, Нестор Шуфрич, Михайло Погребінський, «новонавернута» в арештантську віру президента-рецидивіста, колишня соратниця Віктора Ющенка Марина Ставнійчук... Щодо цих та багатьох інших - все зрозуміло і нема ніяких питань.

Одначе здивували демонстрацією своєї шани новоспеченій письменниці народна твітер-депутатка з патріотичного табору Леся Оробець, а надто – автор «Чорного Ворону» Василь Шкляр. «Залишенець» не лише прийшов, а ще й, визнавши за собою гріх прочитання «Атлантиди» у Великодні Свята, розсипався в компліментах своїй «колежанці» зі світи особисто наближених до «двічі несудимого» правителя-українофоба.

Лауреат народної Шевченківської премії сказав, що презентований твір вийшов дуже колоритним, написаним гарною мовою, в якому відчувається неповторний галицький дух.

А от я взяв та й задумався собі, чи прийшов би на презентацію книги більшовика-енкаведиста, нехай навіть і дуже талановито і про гарні, правильні речі написаної, головний герой твору Василя Шкляра «Чорний Ворон». Чи важав би "Залишенець" цю справу гідною себе, нескоримого українця?

Все ж таки, як не крути, а Ганна Герман не лише, точніше, не стільки письменниця, скільки політична діячка, що вірою і правдою служить антиукраїнській хунті та особисто запопадливо - її очільнику Віктору Федоровичу Януковичу. Хоча це і була презентація книги, але враховуючи персону головної винуватиці, а також гостей, які завітали на захід, його не можна вважати суто мистецьким.

Не мені, звісно, щось радити глибоко і щиро шанованому пану Василеві, але чи настільки вже нагально-необхідною була присутність цієї знакової постаті в такій сумнівній компанії?

/ділився своїми роздумами дніпропетровський блогер "Текстів" Олексій Мазур/

P.S: З фоторепортажу УП дізнаємося, що на заході також були присутні: посол Росії в Україні Міхаіл Зурабов; російський політтехнолог, що зараз керує інформаційною політикою "Інтера" Ігор Шувалов; ведучий "Великої політики" Євгеній Кісєльов; "регіонал", гендиректор "Ери-Fm" Андрій Деркач; сестра глави Адміністрації Президента - Юлія Льовочкіна, а також... нвоообраний кардинал УГКЦ Святослав Шевчук, письменники: Борис Олійник, Іван Драч, Володимир Цибулько та багато інших представників політичного, мистецького й журналістського бомонду.

Василь Шкляр презентація книги Чеврвона Атлантида Залишенець Сергій Льовочкін Чорний Ворон Ганна Герман

Знак гривні
Знак гривні