Марш на Київ. Колони підприємців рухаються на столицю із Заходу і Сходу

Сьогодні у Львові та Луганську пройшли короткі мітинги, учасники яких проводжали в автопробіг "Відберемо Україну в олігархів - повернемо її громадянам!" місцевих підприємців та їх партнерів з незалежних профспілок, Громадянського руху "Відсіч", Асоціації українських банків, Спілки офіцерів України, Всеукраїнського об’єднання ветеранів, Асамблеї правозахисних громадських організацій України.

Близько 40 фур і 50 легковиків рушили Львовом до Кам'янки-Бузької, де має відбутися короткий мітинг. Частина автомобілів потім повернеться назад, а частина поїде далі. До автопробігу приєдналися підприємці з Трускавця, Борислава і Бродів.

В Луганську на Театральну площу попри тиск влади прийшло проводжати підприємців понад 200 їхніх колег. Базарники самі не вийшли, проте делегували своїх представників. Колону з семи автомобілів, яка рухалась в напрямку Алчевська, затримали працівники ДАЇ, бо на одному автомобілі була вм'ятина, а годину тому нібито схожий автомобіль збив перехожого. Це затримало колону на деякий час, поки юрист Асамблеї громадських організацій малого і середнього бізнесу Римма Білоцерківська доводила неправомірність затримання авто. За збігом обставин саме у цьому авто їхали журналісти, які відзняли чимало матеріалів, на яких чітко видно номер машини і час. Ці матеріали були надані міліції в якості доказів, що в той час, коли нібито десь когось збили, автомобіль знаходився на мітингу разом з його водієм.

Розклад автопробігу дивіться тут

підприємці самоорганізація протест

Знак гривні
Знак гривні