ООН стала на захист лівійських повстанців

Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію щодо ситуації в Лівії, повідомляє телеканал CNN, що транслював в прямому ефірі засідання Радбезу. За ухвалення резолюції, в числі інших країн, проголосували США, Великобританія і Франція. Росія і Китай, як і очікувалося, при голосуванні утрималися, таку ж позицію зайняли ще три країни - непостійні члени Ради безпеки ООН.

Документ передбачає заборону на польоти лівійської авіації, вимагає від прихильників і противників Муаммара Каддафі негайного припинення вогню, а також дозволяє світовій спільноті прийняти всі необхідні заходи для недопущення насильства по відношенню до мирного населення Лівії. Зі списку "необхідних заходів" при цьому виключено пряме військове вторгнення.

У резолюції також міститься заборона на зліт і посадку будь-яких лівійських літаків і перетинання ними кордонів держав - членів ООН. Крім того, пропонується заморозити всі закордонні рахунки лівійської національної нафтової корпорації (Libyan National Oil Corp.), Пов'язаної з Каддафі, а також Центробанку країни.

лівія оон революція

Знак гривні
Знак гривні