Джуліана Ассанжа запросили до Росії. Друзі Вікілікс спробують організувати його приїзд до РФ.

Незалежний громадський російський фонд "Друзі Вікілікс" покликав Джуліана Ассанжа до Росії. Про це повідомляє журнал "Російський репортер", що бере участь в створенні фонду. Відразу зазначимо, що "РР" був упійманий на фальсифікації перекладу телеграм котрі публікувалися Вікілікс.

Основне завдання російських "друзів" скандально відомого порталу WikiLeaks - допомогти Ассанжу в його діяльності. Фонд також спробує організувати його приїзд до Росії.

"Російський репортер", за заявами самого видання, є офіційним партнером дітища Ассанжа в РФ. На сайті журналу публікувалися деякі з особливо резонансні "зливи" WikiLeaks, наприклад з антиросійськими висловлюваннями президента Білорусії Олександра Лукашенко і характеристикою американських дипломатів на заступника голови президентської адміністрації Владислава Суркова.

В даний час Джуліан Ассанж знаходиться у Великобританії, де місцевий суд розглядає можливість його екстрадиції до Швеції. У Стокгольмі Ассанжа звинувачують у сексуальних домаганнях. Слухання з питання про його видачу пройдуть в лондонському суді 7 і 8 лютого.

Сайт WikiLeaks здобув світову популярність в 2010 році, опублікувавши секретні документи США про військові кампанії в Іраку і Афганістані. Пізніше на ресурсі було викладено конфіденційне листування американських дипломатів.

За матеріалами TSN.ua

Реакція Асанджа на це запрошення може стати лакмусовим папірцем і допоможе зрозуміти чи він бореться за тотальну відкритість влади чи підігрує тоталітарним режимам.

Wikileaks

Знак гривні
Знак гривні