Новообраний голова Нацбанку не має ідентифікаційного коду

У голови Національного банку України Сергія Арбузова, згідно з рішенням суду, немає ідентифікаційного номера. Про це йдеться в матеріалах, які були роздані народним депутатам перед голосуванням за голову НБУ.

"Має право здійснювати будь-які платежі без ідентифікаційного номера, згідно з рішенням Калінінського районного суду міста Донецька від 6 травня 2006 року", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, в Адміністрації президента не вважають порушенням норм чинного законодавства, що у новопризначеного глави НБУ немає ідентифікаційного номера.

Арбузов у 2009 році отримав 150,5 мільйонів гривень сукупного доходу.

"Я не знаю ситуації з головою НБУ ... але в цілому, якщо людина надає докази, що проти присвоєння ідентифікаційного коду, значить він їй не присвоюється. Я не думає, що це питання є показовим для глави НБУ. Головне - його професіоналізм, чесність і порядність у службових питаннях ", - зазначив заступник глави Адміністрації президента Геннадій Васильєв.

Як повідомлялося, Верховна рада у четвер, 23 грудня звільнила голову НБУ Володимира Стельмаха та призначила на його місце Сергія Арбузова.

ТСН

нбу абзац

Знак гривні
Знак гривні