До чого б це? Реабілітований диктатор-людожер Бокасса

Президент Центральноафриканської республіки Франсуа Бозізе оголосив про реабілітацію колишнього диктатора країни Жана Беделя Бокасси.

Відповідно до указу Бокасса "відновлено в усіх правах". За словами Бозізе, який свого часу був соратником Бокасси і сам прийшов до влади в результаті перевороту, диктатор був "сином нації, визнаним усіма як великий будівельник". Як підкреслив президент, Бокасса "побудував країну, але ми зруйнували те, що він побудував". Бозізе мав на увазі створену при диктаторі інфраструктуру, яка в даний час приходить в непридатність.

Бокасса захопив владу в 1965 році. У 1976 році він проголосив себе імператором. Під час його правління відбувалися вбивства політичних опонентів. У 1979 році Бокасса був повалений. Обурення в країні тоді викликало вбивство охороною диктатора близько 100 школярів під час придушення повстання в столиці країни Бангі. Бокасса втік до Франції. У 1980 році він був заочно засуджений до смертної кари. У 1986 році Бокасса повернувся в країну і був узятий під варту. У 1993 році він був звільнений і помер в 1996 році від серцевого нападу.

Опоненти звинувачували Бокассу, серед іншого, в людоїдстві. Стверджувалося, що після повалення Бокасси в його холодильниках були виявлені частини людських тіл.

Експерти пов'язують реабілітацію Бокасси з ностальгією, яку відчувають багато жителів країни з часу його правління, стверджуючи, що тоді в країні було більше порядку, ніж тепер.

http://tsn.ua/

реабілітація бокасса

Знак гривні
Знак гривні