З СТБ вичищають журналіста, який бореться з цензурою

Журналісту СТБ Осману Пашаєву запропонували перейти з посади спеціального кореспондента "Вікна-новин" на посаду диспетчера, розшифровувальника відеокасет або спеціаліста з документообігу.

Про це Пашаєв розповів "Українській правді".

"Мене попередили 29 вересня про моє скорочення з 1 грудня у зв'язку з ліквідацією департаменту інформаційно-аналітичного мовлення", - сказав він.

За словами журналіста, це передбачало, що всіх журналістів, які працювали у департаменті інформаційно-аналітичного мовлення, переводять в інший департамент.

"Тобто звільняються всі і приймаються в інший департамент, окрім мене і випускового редактора Маргарити Трубачової", - сказав він.

"Фактично це винятково звільнення мене і Трубачової. Трубачову використали ще при звільненні ранкових новин проти Людмили Маркіз, яка опиралася будь-якій цензурі впродовж років. Трубачову тоді перевели на місце Маркіз. Тепер, щоб не виглядало, що звільняють винятково мене, за компанію звільняють Трубачову", - додав журналіст.

Пашаєв зазначив, що голова правління "ММЦ СТБ" Володимир Бородянський "в очі" йому сказав: "Або погоджуйся звільнятися за власним бажанням, або будеш звільнений, бо ліквідують департамент".

Українська правда

цензура змі

Знак гривні
Знак гривні