Заграница не допоможе. МВФ наполягає на збільшенні пенсійного віку

Позиція Міжнародного валютного фонду по цілому ряду реформ надзвичайно жорстка, особливо щодо пенсійної реформи. МВФ вважає, що вона необхідна, зокрема необхідним є збільшення пенсійного віку.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко в ефірі одного з телеканалів, коментуючи підписання між Кабміном і МВФ нового варіанту меморандуму про співпрацю.

"Говорити про якесь остаточне погодження (меморандуму) ми зможемо лише після 30 листопада, коли Кабінет міністрів схвалить ці умови", - заявив він.

Тігіпко розповів, що у МВФ дуже жорсткі умови "по пенсійній реформі, і по комунальним всім проблемам".

"Аргументи прості: для того щоб ми отримали гроші нам потрібно все-таки голосування ради директорів", - уточнив віце-прем'єр.

Він зазначив, що зараз "в Європі 7 з 10 країн підіймають пенсійний вік".

"Місія, яка приїжджає, говорить: звідки у вас такий оптимізм, що французи проголосують за те, щоб ви брали французькі гроші, використовували їх в Україні, після того як вони пройшли надзвичайно важкий процес по підняттю пенсійного віку", - розповів Тігіпко.

"Ми продовжуємо роботу, і тільки після 30-го будемо мати остаточний варіант документу. Зараз це все попередні варіанти. Побажання МВФ, з якими ми ще працюємо", - заявив він.

"Обійтись в такій складній ситуації тільки популярними кроками ми не зможемо", - додав віце-прем'єр.

Відзначимо, що, за даними опитування, 33,3% українців позитивно ставляться до можливого збільшення пенсійного віку, тоді як негативно до цього ставиться більшість українців – 57,1%.
ТСН

міжнародні аферисти заграница мвф

Знак гривні
Знак гривні