Табачник: населення України складається з двох етносів - російського і українського

Міністр освіти і науки України Дмитро Табачник вважає, що порятунок України - в її етнічній неоднорідності, а однорідність загрожує українцям вимиранням.

"Мононаціональних країн немає. А в тих, які ще залишилися, в них демографія депресивних", - про це заявив Табачник, виступаючи на конференції "Українсько-російський культурно-мовний простір: від протистояння до єдності".

Країни Європи, на думку міністра, зараз не вимирають тільки з тієї причини, що постійна міграція сприяє розростанню в них різноманітних діаспор.

А Україна, на думку Табачника, перебуває у значно вигіднішому становищі за рахунок того, що її населення складається з двох етносів - російського і українського. Міністр висловив надію, що і влада, і народ усвідомлює цей факт і буде сприяти розвитку обох націй на території Україні.

"Немає теми більш важливої для гармонізації відносин нашого суспільства, ніж мовне питання", - стверджує Табачник, висловлюючи надію на те, що рано чи пізно встановляться толерантні відносини і між представниками різних мовних груп на території України.

ТСН

табачник

Знак гривні
Знак гривні