Два вбивства у людних місцях за один день. Ми перетворюмося на Латинську Америку

Вчора в Києві близько 10-ї вечора невідомий убив ножем чоловіка і поранив ударом у груди випадкового свідка біля станції метро "Лівобережна". А вранці поблизу Залізничного вокзалу грабіжники вбили відомого яхтсмена Володимра Єсипенка.

Їм був потрібен ноутбук. Загиблий приїхав зустрічати свою дружину. Він не заблокував двері і цим скориставшись грабіжники. Оскільки яхтсмен був фізично сильною людиною, і очевидно не погоджувався віддавати речі, його чимось оглушли по голові і задушили поясом безпеки.

Здається це багальні кримінальна хороніка. Але це лише на перший погляд. По-перше такі наглі вбивства серед білого дня і влюдних місцях характерні для країн Латинської Америки. У соцмережі Твітер користувачі навіть завели навіть спеціальний хештег #hlu для позначення особливо хахабних злочинів а-ля Латинська Америка.

Про хвилю насильства, яка затоплює вулиці під час економічної кризи красномовно попереджав один з аргентинських блогерів. Як бачимо, до його не надто оптимістичних порад таки варто дослуховуватися і готуватися до гіршого.

По-друге, це результат роботи нинішнього очільника МВС і його керівників. Як свідчать проінформавані джерела міністру глибоко начхати на роботу своїх підлеглих, його цікавлят лише вчасно привезені валізи, самі знаєте з чим. І коли читаєш, що людей вбивають серед білого дня, а міліція тільки розволмть руками, то слова Луценка про повернння "злодіїв в законі" до України виглядають не таким уже й піаром.

Можливо варто організовувати загони самооборони і допомагати міліції розкривати такі злочини?

За матеріалами Газети по-київськи

міліція злочин

Знак гривні
Знак гривні