Шанувальники української мови ідуть “шляхом Президента”

У цей час у Києві проходить акція на підтримку української мови. Більш ста людей з гаслами “Руки геть від української мови!” підходять до Адміністрації Президента. Їх шлях почався з Контрактової площі, де пройшов невеличкий перфоманс. Активісти Громадянського руху «Відсіч», Руху добровольців «Простір свободи» і Громадської кампанії «Новий громадянин», одягнувши маски Путіна, смикали за мотузки, на яких висіли Янукович та Симоненко.

Поруч з адміністрацію вже знаходилися близько 200 активістів, частина з яких тримала прапори "БЮТу". Останнє викликало голосні заперечення з боку активістів "Відсічі", які в мегафони звинуватили прихильників Тимошенко в само-піарі.

Підтримати активістів прийшли відомі політичні діячі: Володимир Чемерис, Олесь Доній, Сашко Положинський.

Фронтмен групи “Тартак” казав:
- Я спеціально звільнив цей день, щоб присвятити його цій акції, відклав всі інші справи, і готовий ще довго протестувати. Практика показала, що моїх протестних настроїв вистачає надовго.

Символічно, що протестувальники їдуть “шляхом Януковича”, тобто тою дорогою, якою їздить на роботу і назад в Межигір’я Президент. Акція продовжиться у 17.30 на Майдані. Приходьте, ще не пізно.

українська мова

Знак гривні
Знак гривні