Калінінград - російський Гданськ (12 тисяч мітингуючих проти Путіна)

У найзахіднішому регіоні Росії - пруському Кеніґсберзі Калінінграді - відбувся опозиційний мітинг під помаранчевими прапорами місцевого руху "Солідарність", причому мітинг - багатотисячний.

Вимоги мітингу - відставка прем'єра Путіна і його однопартійця губернатора Бооса. Гасло мітингу - "Партію "Єдро" ("Единая Россия" - ZaUA.org) - в помийне відро!"

Опозиційний мітинг - не новина для Росії, але в Калінінграді (населення 420 тисяч) на центральну площу вийшло 12 ТИСЯЧ людей. Це навіть за нинішніми українськими мірками непогано :)

"Солідарності" вдалося об'єднати нібито непоєднуване - місцеві організації комуністів, "Яблука", "Патріотів Росії", нацболів і навіть ЛДПР. Сюди ж приєдналися різні громадські організації. Яскраво виступив один із головних опозиціонерів Росії Борис Нємцов.

В Калінінграді, де навіть німців майже не лишилося, тим не менше визріває "неофіційний" настрій жити по-європейськи і подалі від Москви.

Як сказав один із тих, хто виступав: "Калининград имеет все шансы стать Гданьском для российской «Солидарности» (между этими городами, кстати, всего-то 150 километров)".

Фотки мітингу можна подивитися отут, а фотки просто Калінінграду - отут.

відео мітинг росія

Знак гривні
Знак гривні